Spárgával töltött, fűszeres csirkemell: sok sajttal sütve még finomabb
Ha igazi tavaszi hangulatú ebédre vágysz, süsd meg a csirkemellet spárgával töltve!

spargas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a spárgaszezon, ezt feltétlenül használd ki, és készítsd el a finom zöldséget sokféle módon. Az alábbi töltött csirke zöld spárgával igazán étvágygerjesztő, de ugyanolyan finom akkor is, ha fehér spárgát használsz hozzá. Kaliforniai paprikából is válassz többféle színűt az egyszerű fogáshoz. A tetejét a friss paradicsom és a ráolvadt füstölt sajt koronázza meg. 

Spárgával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 1 csomag spárga
  • 15 dkg sajt
  • 4 db paradicsom
  • 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A filézett csirkemelleket vágd be háromnegyedig, majd nyisd ki, mint egy könyvet. Szórd meg kívül-belül sóval, borssal és fűszerkeverékkel, majd tedd félre.

A spárgákat tisztítsd meg a fás végüktől, dobd a zöldségeket forrásban lévő, sós vízbe, főzd három-négy percig, majd tedd át hideg vízbe. Amíg hűlnek, a paradicsomot és a paprikát karikázd fel, a sajtot reszeld le. A már nem forró spárgákat tedd a fűszeres csirkemelldarabokra, tekerd fel, és hústűvel vagy fogvájóval tűzd meg.

Fektesd a húsokat egymás mellé tűzálló tálba, mindegyik tetejére helyezz paradicsom- és paprikakarikákat, majd szórd meg bőven reszelt sajttal. Önts alá bort, majd alufóliával letakarva süsd 45-50 percig, végül vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy további negyedóra alatt megpiruljon rajtuk a sajt.
Ha nem csak tavasszal szeretnéd élvezni a spárgát, készíts belőle befőttet, így bármikor az asztalodra varázsolhatod.

Ezt is szeretjük