Roppanós spárgás-sonkás leveles süti: igazi megúszós finomság
Villámvacsorának vagy gyors nassnak is tökéletes a spárgás, sonkás leveles süti.

spargas-sonkas-leveles-teszta
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveles tészta és a spárga is sokoldalú finomság. Előbbiből számtalan formájú és ízű édes, valamint sós süti készülhet. A spárga is rengeteg módon felhasználható, jó levesnek, köretnek, egytálételnek vagy épp sós sütibe tölteléknek. Ezúttal a tekercsek fehér spárgával készülnek, aminek az íze lágyabb, mint a zöldé. 

Spárgás-sonkás leveles süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A siker egyik titka a spárgaválasztás, nagyon fontos, hogy ne legyen fás. Az alsó végéből vágj le másfél-két centis darabot. Zöldséghámozóval vagy éles késsel távolítsd el a külső réteget. Alaposan mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós, cukros vízbe, főzd 8-10 percig, és szűrd le, csepegtesd le. 
 

A leveles tésztát terítsd ki lisztezett felületre, és vágd fel egyforma nagyságú téglalapokra. Tedd a tésztára a felszeletelt sonkát, majd a spárgákat, majd csavard fel a tésztát. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tetejét felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15–20 perc alatt szép pirosra.
A spárga ropogós prézlivel is kitűnő. Gyorsan elkészül, és finom, kímélő vacsora lehet. 

Ezt is szeretjük