Roppanós spárgás-sonkás leveles süti: igazi megúszós finomság
Villámvacsorának vagy gyors nassnak is tökéletes a spárgás, sonkás leveles süti.
A leveles tészta és a spárga is sokoldalú finomság. Előbbiből számtalan formájú és ízű édes, valamint sós süti készülhet. A spárga is rengeteg módon felhasználható, jó levesnek, köretnek, egytálételnek vagy épp sós sütibe tölteléknek. Ezúttal a tekercsek fehér spárgával készülnek, aminek az íze lágyabb, mint a zöldé.
Spárgás-sonkás leveles süti
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag spárga
- 15 dkg sonka
- 15 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- só
Elkészítés:
A siker egyik titka a spárgaválasztás, nagyon fontos, hogy ne legyen fás. Az alsó végéből vágj le másfél-két centis darabot. Zöldséghámozóval vagy éles késsel távolítsd el a külső réteget. Alaposan mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós, cukros vízbe, főzd 8-10 percig, és szűrd le, csepegtesd le.
A leveles tésztát terítsd ki lisztezett felületre, és vágd fel egyforma nagyságú téglalapokra. Tedd a tésztára a felszeletelt sonkát, majd a spárgákat, majd csavard fel a tésztát. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a tetejét felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15–20 perc alatt szép pirosra.
A spárga ropogós prézlivel is kitűnő. Gyorsan elkészül, és finom, kímélő vacsora lehet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció