Roppanós spárga sörtésztában sütve: mártogatóssal még finomabb
Nem csupán az ínyencek lesznek oda a sörtésztában sült spárgáért. Kínálj mellé majonézes, chilis mártogatóst!
Néha az igazán egyszerű ételek a legjobbak. A tavaszi zöldségek királyából, a spárgából is könnyű nagyon jót alkotni. Csak forgasd egy könnyed sörtésztába, és süsd meg! Sokkal ropogósabb lesz, ha kevés sütőport is teszel bele.
Spárga sörtésztában
Hozzávalók
- 2 csokor spárga
- 15 dkg liszt
- 1.5 dl sör
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 20 dkg majonéz
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, majd dobd forrásban lévő vízbe, keverd hozzá a cukrot és egy teáskanál sót. Főzd 10 percig, akkor jó, ha nem kemény, de nem is nagyon puha. Öntsd le a spárgákról a vizet, és törölgesd szárazra.
A sörtésztához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, és annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj. Ízesítsd kevés sóval, borssal, mártsd a masszába a spárgát, és rakd forró olajba. Süsd minden oldalát szép pirosra körülbelül nyolc perc alatt.
Sütőben is megsütheted, ebben az esetben rakd a spárgákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.
A mártogatóshoz keverd össze a majonézt a citromlével, az apróra vágott chilivel és a zúzott fokhagymával, majd kínáld a spárgához.
A spárga prézlivel és sonkával is kitűnő, próbáld ki minél előbb!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció