Roppanós spárga sörtésztában sütve: mártogatóssal még finomabb

Nem csupán az ínyencek lesznek oda a sörtésztában sült spárgáért. Kínálj mellé majonézes, chilis mártogatóst!

Spárga sörtésztában sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha az igazán egyszerű ételek a legjobbak. A tavaszi zöldségek királyából, a spárgából is könnyű nagyon jót alkotni. Csak forgasd egy könnyed sörtésztába, és süsd meg! Sokkal ropogósabb lesz, ha kevés sütőport is teszel bele. 

Spárga sörtésztában

Hozzávalók

  • 2 csokor spárga
  • 15 dkg liszt
  • 1.5 dl sör
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 20 dkg majonéz
  • 1 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, majd dobd forrásban lévő vízbe, keverd hozzá a cukrot és egy teáskanál sót. Főzd 10 percig, akkor jó, ha nem kemény, de nem is nagyon puha. Öntsd le a spárgákról a vizet, és törölgesd szárazra.
 
A sörtésztához a lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, és annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj. Ízesítsd kevés sóval, borssal, mártsd a masszába a spárgát, és rakd forró olajba. Süsd minden oldalát szép pirosra körülbelül nyolc perc alatt.


Sütőben is megsütheted, ebben az esetben rakd a spárgákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.

A mártogatóshoz keverd össze a majonézt a citromlével, az apróra vágott chilivel és a zúzott fokhagymával, majd kínáld a spárgához.
A spárga prézlivel és sonkával is kitűnő, próbáld ki minél előbb!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük