Roppanós zöld spárga selymes sajtmártással: főételként vagy köretként is tökéletes
A zöld spárga vitaminokban gazdag, kalóriában viszont szegény: sajtmártással leöntve könnyű vacsora.
Kapható már a zöldségeseknél a fehér és a zöld spárga is: ez utóbbi selymes sajtmártással tálalva könnyű vacsoraként vagy egészséges köretként is megállja a helyét. A megadott mennyiség arra az esetre vonatkozik, ha főfogásként fogyasztod, ha köretnek szánod, kevesebb is elég lesz belőle. Ebben a válogatásban még több spárgás receptet találsz.
Spárga sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg spárga
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Először a sajtmártást készítsd el. A sajtokat reszeld le. A vajat egy lábosban olvaszd fel, majd add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Ezután fokozatosan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve adagold bele a tejet és a tejszínt. Így kevergesd egy percig, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a krémsajtot, a reszelt sajtokat, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Gyöngyöztesd, amíg a sajt elolvad. Ekkor húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
A spárgák végét vágd le. A megtisztított sípokat dobd forrásban lévő, sós vízbe, és 5-7 perc alatt főzd őket roppanósra. A sajtmártást öntsd a frissen kifőtt spárgákra, és azonnal tálald.
Krémsajtos alappal isteni sós ropogtatnivalót is készíthetsz.
Foszlós, krémsajtos rugelach: a puha kiflivel nem lehet betelni
A rugelach zsidó eredetű finomság, mely a krémsajtos tésztától különleges. A gusztusos kifliket édes és sós töltelékkel is ki lehet próbálni.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció