Ropogós spárga leveles tésztában - Megúszós, mégis isteni sós süti
A spárga leveles tésztában különleges, finom és gyors, sokszor el fogod készíteni.

Ropogós spárga leveles tésztában - Megúszós, mégis isteni sós süti
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kevés munkával is learathatod a babérokat: a spárga leveles tésztában könnyű finomság. Percek alatt összedobod, és a sütés sem hosszadalmas. A papucs formájú süti finom ropogós lesz, a sajt és a sonka pedig tovább fokozza az élvezetet. A tetejére szórhatsz szezámmagot.

Spárga leveles tésztában

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg spárga
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg sonka
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és mosd meg. Forrásban lévő, sós vízben öt-hat perc alatt főzd roppanósra, és csepegtesd le. Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és nyújtsd három-öt centi vastagra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd nyolcszor nyolc centis négyzetekre.
 

Mindegyikre rakj spárgát, sonkát, sajtot, a négyzet egyik sarkát kend meg villával felvert tojással, és hajtsd középre, a töltelékre. Erre igazítsd a szemben lévő sarkot. Ha szeretnéd, a tetejét be is vághatod néhány helyen, hogy mutatósabb legyen. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg villával felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük