Ropogós spárga leveles tésztában - Megúszós, mégis isteni sós süti
A spárga leveles tésztában különleges, finom és gyors, sokszor el fogod készíteni.
Kevés munkával is learathatod a babérokat: a spárga leveles tésztában könnyű finomság. Percek alatt összedobod, és a sütés sem hosszadalmas. A papucs formájú süti finom ropogós lesz, a sajt és a sonka pedig tovább fokozza az élvezetet. A tetejére szórhatsz szezámmagot.
Spárga leveles tésztában
Hozzávalók 16 darabhoz
- 50 dkg tészta
- 25 dkg spárga
- 20 dkg sajt
- 20 dkg sonka
- 1 db tojás
- só
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és mosd meg. Forrásban lévő, sós vízben öt-hat perc alatt főzd roppanósra, és csepegtesd le. Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és nyújtsd három-öt centi vastagra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd nyolcszor nyolc centis négyzetekre.
Mindegyikre rakj spárgát, sonkát, sajtot, a négyzet egyik sarkát kend meg villával felvert tojással, és hajtsd középre, a töltelékre. Erre igazítsd a szemben lévő sarkot. Ha szeretnéd, a tetejét be is vághatod néhány helyen, hogy mutatósabb legyen. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg villával felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept