Spanyol krumpliomlett jó hagymásan: senki nem marad utána éhes
Újítsd meg az omlettet! Ha krumplival sütöd meg, valódi éhségűző finomságot tehetsz az asztalra.
![Spanyol krumpliomlett](https://kep.index.hu/1/0/3311/33115/331158/33115888_1aa4c181a7ef0146ae8d2dd14a7cae70_wm.jpg)
Ez a krumpliomlett a spanyolok különleges, nagy hagyománnyal bíró étele. Tortillának is hívják, de nem keverendő össze a mexikói konyha ikonikus ételével, leginkább az olasz frittatához hasonlít. Készítheted reggelire, ebédre, de piknikételnek is kiváló. Ha pedig nem tudod megenni reggelire, nyugodtan magaddal viheted a munkába is.
Spanyol krumpliomlett
Hozzávalók
- 5 db közepes krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 6 db tojás
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és fonnyaszd meg. Szedd ki, tedd félre, és pakold a krumplit a visszamaradt zsiradékba. Kis lángon süsd 15 percig, majd amikor megpuhul, vedd ki a serpenyőből.
A tojást verd fel villával, sózd, borsozd, keverd hozzá a pirított hagymát, a fokhagymát és a krumplit. Rakd vissza a serpenyőbe, és kis lángon süsd addig, amíg a tojás elválik az edény szélétől. Ez körülbelül négy-öt perc. Ekkor fordítsd meg egy határozott mozdulattal, és süsd még három percig. A tetejére boríts egy tálat, és gyors mozdulattal fordítsd rá a krumpliomlettet.
Az omlett nagyon sokféle lehet, spárgával, mozzarellával laktató és nagyon ízletes.
Még több recept