Spanyol krumpliomlett jó hagymásan: senki nem marad utána éhes

Újítsd meg az omlettet! Ha krumplival sütöd meg, valódi éhségűző finomságot tehetsz az asztalra.

krumplis-omlett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a krumpliomlett a spanyolok különleges, nagy hagyománnyal bíró étele. Tortillának is hívják, de nem keverendő össze a mexikói konyha ikonikus ételével, leginkább az olasz frittatához hasonlít. Készítheted reggelire, ebédre, de piknikételnek is kiváló. Ha pedig nem tudod megenni reggelire, nyugodtan magaddal viheted a munkába is.

Spanyol krumpliomlett

Hozzávalók

  • 5 db közepes krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 db tojás
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és fonnyaszd meg. Szedd ki, tedd félre, és pakold a krumplit a visszamaradt zsiradékba. Kis lángon süsd 15 percig, majd amikor megpuhul, vedd ki a serpenyőből.
 

A tojást verd fel villával, sózd, borsozd, keverd hozzá a pirított hagymát, a fokhagymát és a krumplit. Rakd vissza a serpenyőbe, és kis lángon süsd addig, amíg a tojás elválik az edény szélétől. Ez körülbelül négy-öt perc. Ekkor fordítsd meg egy határozott mozdulattal, és süsd még három percig. A tetejére boríts egy tálat, és gyors mozdulattal fordítsd rá a krumpliomlettet. 
Az omlett nagyon sokféle lehet, spárgával, mozzarellával laktató és nagyon ízletes.

Ezt is szeretjük