Mennyei sóskaramell-öntet - Tedd el ezt az alapreceptet
A sós karamellel rengeteg sütit feldobhatsz, még jobban kihozza a csodás ízeket.

Mennyei sóskaramell-öntet - Tedd el ezt az alapreceptet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sóskaramell-öntet külföldön nagyon népszerű. Sok étteremben kerül palacsintákra, tortákra, sült gyümölcsökre, sőt, zöldségekre, húsokra is. Ha kipróbálod, rá fogsz kattanni. A sót nem fogod benne érezni, inkább a karamell válik karakteresebbé. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészítheted.  

Sóskaramell öntet

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a cukrot egy magasabb falú lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Elég néha megkevergetni, megrázogatni az edényt. Arra vigyázz, hogy ne égjen meg. Amikor körülbelül öt-nyolc perc múlva a cukor teljesen felolvad, és mindenhol szép barna, add hozzá a felkockázott, puha vajat, majd keverd egyneművé. Légy óvatos, mert kicsit fröcskölhet.
 

Öntsd hozzá a tejszínt, és dolgozd simára, végül ízesítsd sóval. Ezt követően szűrd át, így a kisebb cukordarabok nem kerülnek az üvegbe. Ha kihűl, zárd le fedővel. Tárold a hűtőben, ott két hétig is eláll. Ne lepődj meg, mert közben kicsit besűrűsödik. Felhasználás előtt vedd ki előre a hűtőből vagy tedd a mikróba, hogy ne legyen nagyon kemény. 

Ezt is szeretjük