Mennyei sóskaramell-öntet - Tedd el ezt az alapreceptet

A sós karamellel rengeteg sütit feldobhatsz, még jobban kihozza a csodás ízeket.

Mennyei sóskaramell-öntet - Tedd el ezt az alapreceptet

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sóskaramell-öntet külföldön nagyon népszerű. Sok étteremben kerül palacsintákra, tortákra, sült gyümölcsökre, sőt, zöldségekre, húsokra is. Ha kipróbálod, rá fogsz kattanni. A sót nem fogod benne érezni, inkább a karamell válik karakteresebbé. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészítheted.  

Sóskaramell öntet

Hozzávalók

  • 40 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a cukrot egy magasabb falú lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Elég néha megkevergetni, megrázogatni az edényt. Arra vigyázz, hogy ne égjen meg. Amikor körülbelül öt-nyolc perc múlva a cukor teljesen felolvad, és mindenhol szép barna, add hozzá a felkockázott, puha vajat, majd keverd egyneművé. Légy óvatos, mert kicsit fröcskölhet.
 

Öntsd hozzá a tejszínt, és dolgozd simára, végül ízesítsd sóval. Ezt követően szűrd át, így a kisebb cukordarabok nem kerülnek az üvegbe. Ha kihűl, zárd le fedővel. Tárold a hűtőben, ott két hétig is eláll. Ne lepődj meg, mert közben kicsit besűrűsödik. Felhasználás előtt vedd ki előre a hűtőből vagy tedd a mikróba, hogy ne legyen nagyon kemény. 

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük