Sóskafőzelék a régi, bevált recept szerint: pont olyan, mint gyerekkorodban
A sóskafőzelék tele van vitaminnal, és nem is drága: itt az idő, hogy te is gyakran elkészítsd.
Van, aki rajong a sóskafőzelékért, más a menzás élményeknek köszönhetően inkább kerüli. Érdemes azonban megbarátkozni vele, hiszen egészséges, könnyen összedobható, olcsó, és ha jól van elkészítve, nagyon finom is.
Sóskafőzelék tejjel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sóska
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- só
- olaj
Elkészítés:
A sóskát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és szabadítsd meg a szárától. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá a sóskaleveleket. Párold addig, amíg összeesik, ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel a tej felével, és kézi habverő segítségével keverd csomómentesre. Adj hozzá egy kevés sót, ízlés szerint cukrot - nyáron kevesebbet, ősszel, amikor a levelek már savanyúak, többet -, majd fokozatosan annyi tejet, hogy a kívánt állagot elérje. Ha szeretnéd, turmixgéppel pépesítheted. Tálald főtt tojással és krumplival.
A spenótnak a sóskához hasonló zöld levelei vannak, az íze azonban kevésbé erőteljes. Rétesbe töltve nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept