Sóskafőzelék a régi, bevált recept szerint: pont olyan, mint gyerekkorodban

A sóskafőzelék tele van vitaminnal, és nem is drága: itt az idő, hogy te is gyakran elkészítsd.

Sóskafőzelék tejjel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki rajong a sóskafőzelékért, más a menzás élményeknek köszönhetően inkább kerüli. Érdemes azonban megbarátkozni vele, hiszen egészséges, könnyen összedobható, olcsó, és ha jól van elkészítve, nagyon finom is.

Sóskafőzelék tejjel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sóska
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sóskát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és szabadítsd meg a szárától. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá a sóskaleveleket. Párold addig, amíg összeesik, ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel a tej felével, és kézi habverő segítségével keverd csomómentesre. Adj hozzá egy kevés sót, ízlés szerint cukrot - nyáron kevesebbet, ősszel, amikor a levelek már savanyúak, többet -, majd fokozatosan annyi tejet, hogy a kívánt állagot elérje. Ha szeretnéd, turmixgéppel pépesítheted. Tálald főtt tojással és krumplival.

Mennyei, görög spenótos pite: ropogós réteslap az alapja

Érdemes megismerkedned ezzel a görög recepttel, ha egyszer elkészíted, nincs megállás, biztosan újra és újra fel fog tűnni az asztalon.

Elolvasom
Ezt is szeretjük