Régimódi sóskafőzelék tejföllel habarva: a nagymama régi receptje szerint

A sóskafőzelék a gyermekkori emlékeknek köszönhetően elég megosztó étel, pedig érdemes neki még egy esélyt adni.

soskafozelek-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a sóskából készülhet leves, felhasználhatod salátákhoz, mártásokhoz, sós sütikhez, a legtöbbször főzelékként kerül az asztalra. Ráadásul érdemes is rendszeresen fogyasztani, mert tele van C-vitaminnal. Tudtad? Kevésbé lesz savanykás a sóska, ha egy percre forró vízbe dobod. Amíg nem jutsz friss zöldhöz, egy csomag mirelitből is elkészítheted.

 

 

Sóskafőzelék

Hozzávalók

  • 60 dkg sóska
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott sóskával dolgozol, hagyd kiolvadni. Ha friss a zöldség, tisztítsd meg, a vastag ereket vágd ki, és aprítsd fel. Hevíts olajat egy lábosban, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Rakd hozzá a sóskát, és fonnyaszd meg körülbelül öt perc alatt. Öntsd fel tejjel, és főzd forrástól számítva 10 percig. Ha szeretnéd, botmixerrel krémesítheted. 
A tejfölt dolgozd simára a liszttel, és csorgasd a sóskához. Közben folyamatosan kavargasd. Szórj hozzá ízlés szerint cukrot, sót, és főzd össze pár perc alatt. 
Hamarosan eljön a friss spenót ideje is, ricottával ravioliba is töltheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük