Roppanós, sörtésztában sült zöldbab: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!
A kerti partik kedvence ez a ropogós, könnyű sörtésztában sült zöldbab. Elkészítésének titka, hogy a zöldséget egy palacsintatésztára emlékeztető, sörös masszába mártod. Gyerekeknek is nyugodtan adhatsz belőle, az alkohol ugyanis sütés közben hő hatására elpárolog. Friss zöldbabot vásárolj, és csak a végüket vágd le, ne törd őket kis darabokra, így könnyen kezelhető marad a hosszúságuk.
Sörtésztában sült zöldbab receptje
Hozzávalók
- 50 dkg friss zöldbab
- 22 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 dl világos sör
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A friss zöldbabokat szabadítsd meg a két végüktől, és mosd meg. A tojások fehérjéből verj habot. A lisztből egy keveset tegyél félre egy kisebb tányérba, a maradékból a tojássárgákkal és a sörrel keverj csomómentes tésztát, picit sózd meg, majd fakanállal keverd hozzá a felvert tojáshabot is.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A zöldbabokat először hempergesd meg a félretett lisztben, hogy jól tapadjon rájuk a tészta, majd mártsd bele a sörös masszába. Süsd őket aranyszínűre, majd ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le.
Az angolok kedvenc ebédje, a fish and chips is sörtésztába mártogatva készül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció