Sült tök ropogós sörtésztában
Ha a rántott tök már a könyöködön jön ki, süsd meg sörtésztában.
Bármilyen tökhöz és tökféléhez illik a különleges, sörös bunda. Ha így készíted el, gyorsabban végzel vele, mintha rántanád, és mosogatni is kevesebbet kell. A sült tökhöz köretnek a rizs és a krumpli illik legjobban, de a ketchup és a tartármártás is nyerő hozzá.

Sörtésztában sült tök
Hozzávalók 4 személyre
- 1 tök
- 25 dkg liszt
- 2 dl sör
- 2 tojás
- ásványvíz
- 1 kávéskanál só
- bors
Elkészítés:
A sörtésztához a lisztet keverd jól össze a tojással, majd öntsd hozzá a sört, add hozzá a sót, a borsot, illetve annyi vizet, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapj. Hígítani ásvány- vagy szódavízzel tudod, sűrítéshez pedig használj lisztet. Dolgozd simára a masszát. A tököket hámozd meg, vágd fél centis szeletekre, a magokat szedd ki. Egy tányérba szitálj körülbelül öt evőkanál lisztet.
Az előkészületek után hevíts olajat egy serpenyőben. A tökdarabokat forgasd meg először a lisztben, majd mártsd meg a sörös masszában, és rakd a zsiradékba. Süsd meg mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Ha szép barnás, vedd ki az olajból, rakd papírtörlőre, és csepegtesd le. Több részletben süsd ki a bundázott tököket.
