Sült tök ropogós sörtésztában
Így készítsd el egyszerűen a tökéletes bundát
Ha a rántott tök már a könyöködön jön ki, süsd meg sörtésztában.

Sült tök ropogós sörtésztában
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen tökhöz és tökféléhez illik a különleges, sörös bunda. Ha így készíted el, gyorsabban végzel vele, mintha rántanád, és mosogatni is kevesebbet kell. A sült tökhöz köretnek a rizs és a krumpli illik legjobban, de a ketchup és a tartármártás is nyerő hozzá. 

Sörtésztában sült tök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 tök
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • ásványvíz
  • 1 kávéskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sörtésztához a lisztet keverd jól össze a tojással, majd öntsd hozzá a sört, add hozzá a sót, a borsot, illetve annyi vizet, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapj. Hígítani ásvány- vagy szódavízzel tudod, sűrítéshez pedig használj lisztet. Dolgozd simára a masszát. A tököket hámozd meg, vágd fél centis szeletekre, a magokat szedd ki. Egy tányérba szitálj körülbelül öt evőkanál lisztet.

Az előkészületek után hevíts olajat egy serpenyőben. A tökdarabokat forgasd meg először a lisztben, majd mártsd meg a sörös masszában, és rakd a zsiradékba. Süsd meg mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Ha szép barnás, vedd ki az olajból, rakd papírtörlőre, és csepegtesd le. Több részletben süsd ki a bundázott tököket.

Ezt is szeretjük