Sörtésztában sült, fűszeres hal: bevált praktikák a tökéletes bundához

A karácsonyi menüben is helye lehet a sörtésztába mártott, ropogós bundájú halnak.

Sörtésztában sült hal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok családban elképzelhetetlen a karácsonyi időszak halételek nélkül. A halászlé mellett süthetsz, ránthatsz halat, vagy akár sörtésztába is bújtathatod. Utóbbi akkor lesz igazán ropogós, ha tojást nem teszel bele. Ne aggódj a sör miatt, az alkohol elpárolog belőle sütés közben. 

Sörtésztában sült hal

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg hal
  • 3 dl sör
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg. Sózd be, és rakd a hűtőbe legalább egy órára. Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, öntsd hozzá a sört, és ízesítsd fokhagymával. Dolgozd csomómentesre, a palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá sört vagy szénsavas vizet. Sűríteni liszttel tudod. 

A halszeletekről itasd le papírtörlővel a nedvességet, különben könnyen ledobják a bundát. Mártsd mindegyiket a sörtésztába, és rakd forró olajba. Süsd minden oldalukat aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.  

Ha szívesen ennél halászlevet, próbáld ki a bajai változatot! Ebben a hal nincsen lepasszírozva, darabokban vagy filében kerül a lébe. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük