Sörösdobozon sült fűszeres grillcsirke: szaftos, omlós és ropogós
Amerikai grillpartik kedvence a sörösdobozon sült csirke. Ezzel a módszerrel a hús fantasztikusan puha lesz.


- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- A bőr védőrétege bánja, ha így mosol arcot: a túl forró és a hideg víz sem tesz jót »
- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél grillcsirkét! A sör és a fűszerek jól átjárják a húst, így az sokkal zamatosabbá, omlósabbá válik. Ha kívülről is bekened alkohollal, a bőre fényes lesz. Az amerikaiak általában zárt grillsütőben készítik, de sütőben is tökéletes lesz. Az ideális csirke 1,2-1,5 kilogramm között van, akkora hús még biztosan elfér a dobozon. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bontatlan sörösdobozra teszed a csirkét, mert az felrobbanhat. A sütőlapra vagy tepsire pakolhatsz zöldségeket is.
Sörösdobozon sült grillcsirke
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 1 doboz sör
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg kívül-belül, majd papírral töröld szárazra, és sózd be jó alaposan. A sör felét öntsd ki a dobozból, majd húzd rá a csirkét a farrészével. A doboz tetejét néhány helyen érdemes megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon belőle. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, és önts hozzá kevés sört. Kend be vele a csirkét, nyúlj be a bőr alá és az üregekbe is.
Rakd felforrósított grillre, és közepes hőmérsékleten, páccal kenegetve süsd meg a húst körülbelül másfél óra alatt. Grill híján tepsiben is elkészítheted, 180 fokon körülbelül másfél óra alatt sül meg. Mielőtt felszeletelnéd a húst, feltétlenül pihentesd legalább 10 percig.
Ha megúszós ebédet vagy vacsorát készítenél, a tepsis csirkecomb zöldséggel sütve tökéletes választás.
Még több recept