Sörösdobozon sült fűszeres grillcsirke: szaftos, omlós és ropogós
Amerikai grillpartik kedvence a sörösdobozon sült csirke. Ezzel a módszerrel a hús fantasztikusan puha lesz.

sorosdobozon-sult-csirke
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél grillcsirkét! A sör és a fűszerek jól átjárják a húst, így az sokkal zamatosabbá, omlósabbá válik. Ha kívülről is bekened alkohollal, a bőre fényes lesz. Az amerikaiak általában zárt grillsütőben készítik, de sütőben is tökéletes lesz. Az ideális csirke 1,2-1,5 kilogramm között van, akkora hús még biztosan elfér a dobozon. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bontatlan sörösdobozra teszed a csirkét, mert az felrobbanhat. A sütőlapra vagy tepsire pakolhatsz zöldségeket is. 

Sörösdobozon sült grillcsirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 1 doboz sör
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg kívül-belül, majd papírral töröld szárazra, és sózd be jó alaposan. A sör felét öntsd ki a dobozból, majd húzd rá a csirkét a farrészével. A doboz tetejét néhány helyen érdemes megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon belőle. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, és önts hozzá kevés sört. Kend be vele a csirkét, nyúlj be a bőr alá és az üregekbe is. 

Rakd felforrósított grillre, és közepes hőmérsékleten, páccal kenegetve süsd meg a húst körülbelül másfél óra alatt. Grill híján tepsiben is elkészítheted, 180 fokon körülbelül másfél óra alatt sül meg. Mielőtt felszeletelnéd a húst, feltétlenül pihentesd legalább 10 percig. 
Ha megúszós ebédet vagy vacsorát készítenél, a tepsis csirkecomb zöldséggel sütve tökéletes választás. 

Ezt is szeretjük