Citromos grillcsirke sörösdobozon sütve - A bőre fényes, ropogós, belül omlós
A sörösdobozon sült grillcsirke biztosan nem lesz száraz.
Ezt a fenséges csirkét belülről a sör gőze párolja puhára. Ha van időd, érdemes a páccal bekent húst legalább egy órán át a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Akkor is bátran készítheted így a csirkét, ha nem szereted a sört, mert nem lehet külön érezni az ízét. A sörösdobozt állítsd egy tepsibe, hogy sütés után ne az egész sütőt kelljen takarítanod. Sima sütőben is tökéletes lesz.
Sörösdobozon sült csirke
- 1 egész csirke
- 10 dkg vaj
- 1 dobozos sör
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
- kakukkfű
Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
A csirkét tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra, és alaposan sózd be. A sörösdobozból a sör felét öntsd ki, majd rakd bele a fokhagymát, és ültesd rá a csirkét. A citrom levét facsard ki, keverd össze az olvasztott vajjal, a borssal, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd kívül-belül alaposan kend be vele a húst. Nyúlj be a bőre alá is.
Tedd a csirkét előmelegített grillsütőbe, majd 170 fokon süsd puhára egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj a húsra alufóliát. Mielőtt kiveszed a sütőből, győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e. Ha a combba beleszúrsz egy kést, és az könnyen átmegy rajta, továbbá nem folyik ki belőle véres lé, vedd ki a sütőből. Pihentesd legalább 20 percig, utána húzd csak le a sörösdobozról. Ekkor már szépen tudod szeletelni is.