Fűszeres, ragacsos sült csirke sörös páccal megbolondítva - Omlós, szaftos, és hihetetlenül finom
Olyan gyors, könnyű receptet keresel, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját? A sörös, mézes pácban érlelt csirke pont ilyen!
A különleges páctól a csirke ragacsos, fényes és nagyon jóízű lesz. Ha teheted, hagyd egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben. Combból és szárnyból a legfinomabb, a mellet ebben az esetben hanyagold, mert nagyon kiszárad. Sütéskor az alkohol elpárolog, így a gyerekek is nyugodtan ehetik.
Sörös csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirkecomb
- 4 dl sör
- 4 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- só
- bors
Elkészítés:
Önts egy deci sört egy nagyobb tálba, add hozzá a mézet, a mustárt, a kukoricakeményítőt és a zúzott fokhagymát, majd keverd el. A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet egy papírtörlővel, majd sózd és borsozd be ízlés szerint. Dörzsöld be a sörös-mézes páccal, tedd a tálba, és fedd le. Rakd a hűtőbe, és pácold legalább két órán keresztül.
Pihentetést követően pakold át a húst egy tűzálló tálba, locsold meg a maradék sörrel, locsold rá a páclét, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a csirkét körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és 10-15 perc alatt pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció