A sörben sült szaftos oldalas receptje: így lesz omlós

Ha kipróbálod a sörben sült, pácolt oldalast, fantasztikus ízélményben lesz részed.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sörben sült oldalast megsütheted tárcsán, nagy serpenyőben, szabad tűzön, vagy akár a sütőben is. Mindenképpen barna sörrel készítsd, attól lesz igazán finom. Nem éppen diétás fogás, de ezzel most ne foglalkozz! Kard Éva az ízletes hús mellé krumplit és salátát javasol.

Sörben sült oldas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 1 doboz barna sör
  • 4-5 evőkanál barbecue szósz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport, majd keverd össze. Forgasd a húst a pácba, és hagyd állni legalább négy-öt órán át, de akár egy egész éjszaka is pihentetheted.

Önts a tárcsára vagy egy serpenyőbe olajat, és helyezd bele a bepácolt oldalast. Hirtelen süsd elő a hús mindkét oldalát. Közben szórd meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával. Öntsd rá a barna sör felét, majd pár perc múlva a maradék sör is mehet rá. Ne lepődj meg, ha hirtelen elkezd habosodni. Résnyire fedd le a tárcsát vagy a serpenyőt, és a sörben párold puhára az oldalast. Közben többször fordítsd át a húst. Ha szükséges, pótold az elpárolgott sört. Amikor az oldalas már kellően puha, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra.

15781461 79e97cc163129114ef32cd0593df61d9 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük