A sörben sült szaftos oldalas receptje: így lesz omlós
Ha kipróbálod a sörben sült, pácolt oldalast, fantasztikus ízélményben lesz részed.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sörben sült oldalast megsütheted tárcsán, nagy serpenyőben, szabad tűzön, vagy akár a sütőben is. Mindenképpen barna sörrel készítsd, attól lesz igazán finom. Nem éppen diétás fogás, de ezzel most ne foglalkozz! Kard Éva az ízletes hús mellé krumplit és salátát javasol.

Sörben sült oldas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 1 doboz barna sör
  • 4-5 evőkanál barbecue szósz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport, majd keverd össze. Forgasd a húst a pácba, és hagyd állni legalább négy-öt órán át, de akár egy egész éjszaka is pihentetheted.

Önts a tárcsára vagy egy serpenyőbe olajat, és helyezd bele a bepácolt oldalast. Hirtelen süsd elő a hús mindkét oldalát. Közben szórd meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával. Öntsd rá a barna sör felét, majd pár perc múlva a maradék sör is mehet rá. Ne lepődj meg, ha hirtelen elkezd habosodni. Résnyire fedd le a tárcsát vagy a serpenyőt, és a sörben párold puhára az oldalast. Közben többször fordítsd át a húst. Ha szükséges, pótold az elpárolgott sört. Amikor az oldalas már kellően puha, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük