Sörben sült omlós, fokhagymás csülök: a hús szinte leválik a csontról
Nem kell mindig diétázni, főleg nem ünnepek körül. Süss csülköt fűszeresen, sörrel, úgy lesz igazán finom a szaftja.

soros-csulok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csülök nem tartozik a diétás fogások közé, de nagyszerű íze miatt olykor megengedhetsz magadnak egy kis kicsapongást. Úgy lesz igazán finom, ha nem sajnálod a fűszereket. A hús fantasztikusan omlós, és akkor az igazi, ha leválik a csontról, a bőre pedig ropogós.

Sörben sült, fokhagymás csülök

Hozzávalók:

  • 1 kg csülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1.5 dl sör
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, besózott csülköt tedd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, rakd hozzá a babérlevelet és a vöröshagymát, majd főzd egy órát. Ezt követően az olajban keverd el a borsot, az átnyomott fokhagymát, az őrölt köményt, és ezzel kend be a húst. Rakd át zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és öntsd rá a sört.
Előmelegített sütőben, 180 fokon lefedve süsd, időnként a szaftjával locsolgasd meg a húst. Két óra múlva vedd le a fedőt az edényről, és pirítsd meg a csülköt.
A sörben sült csülköt sült krumplival és párolt lilakáposztával is tálalhatod. 

Ezt is szeretjük