Pikáns, szaftos, sörben sült csülök: omlós hús, ropogós bőr
Ha szereted a zsírosabb húsokat, ezzel a sörös csülökkel nem bírsz majd betelni.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Igazi nagyevőknek is kedvezhetsz a sörben sült csülökkel. Nem fogyókúrás étel, de néha engedj a kísértésnek. A fűszerekkel nem kell csínján bánni, remekül illik hozzá a majoránna, a kömény, no meg a sok hagyma. Úgy tartják, addig kell sütni a csülköt, amíg leválik a csontról. Nincs vele sok munka, csak néha kell ránézni és locsolgatni.
Sörben sült csülök
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéscsülök
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl sör
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál fűszerkömény
- só
- bors
Elkészítés:
A csülköt öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával. Dörzsöld be vele a húst, rakd egy tepsibe a bőrös felével felfelé, takard le, és pácold legalább négy órán keresztül. Még jobb, ha sütés előtti este bepácolod, és egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben.
Másnap rakd rá a darabokra vágott vöröshagymát, és öntsd rá a sört. Fóliázd le, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül két és fél, három órán át. Közben forgasd át a húst, és locsold meg a szafttal. Ha könnyen beleszúrsz egy kést a csülökbe, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.


Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept