Egybesült borsós, sonkás tészta tejszínnel lágyítva: abbahagyhatatlanul finom
A sütőben pirított tésztánál kevés finomabb egytálételt találni. Készítsd el borsós, sonkás változatban is!

borsos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes, tejszínes tésztaételeknek nagyon jót tesz, ha egy kis időre sütőbe teszed őket. Így finom kéreg képződik a tetejükön, és az ízeik is jobban összeérnek. A zöldborsó és a sonka ebben a remek fogásban is nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig gondoskodik arról, hogy a tészta ne legyen száraz.

Sonkás, zöldborsós tészta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 30 dkg füstölt, főtt sonka
  • 20 dkg mirelit vagy kifejtett zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd meg a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és tedd félre. 

A vöröshagymát és a sonkát kockázd fel. Ha friss zöldborsót használsz, fejtsd ki. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, nyomd hozzá a fokhagymát, kevergesd egy percig, majd add hozzá a felkockázott sonkát. Sózd, borsozd, és süsd a sonkát ropogósra.

A tésztát tedd egy tepsibe. Keverd hozzá a hagymás sonkát, a zöldborsót, öntsd le az egészet tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, amíg a tészta megpirul.
Csirkemellel is készítheted a zöldborsós tésztát, ebben az esetben ízesítsd citrommal!

Ezt is szeretjük