Egybesült borsós, sonkás tészta tejszínnel lágyítva: abbahagyhatatlanul finom

A sütőben pirított tésztánál kevés finomabb egytálételt találni. Készítsd el borsós, sonkás változatban is!

borsos teszta

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, tejszínes tésztaételeknek nagyon jót tesz, ha egy kis időre sütőbe teszed őket. Így finom kéreg képződik a tetejükön, és az ízeik is jobban összeérnek. A zöldborsó és a sonka ebben a remek fogásban is nagyon jól harmonizál egymással, a tejszín pedig gondoskodik arról, hogy a tészta ne legyen száraz.

Sonkás, zöldborsós tészta receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 30 dkg füstölt, főtt sonka
  • 20 dkg mirelit vagy kifejtett zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd meg a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és tedd félre. 

A vöröshagymát és a sonkát kockázd fel. Ha friss zöldborsót használsz, fejtsd ki. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, nyomd hozzá a fokhagymát, kevergesd egy percig, majd add hozzá a felkockázott sonkát. Sózd, borsozd, és süsd a sonkát ropogósra.

A tésztát tedd egy tepsibe. Keverd hozzá a hagymás sonkát, a zöldborsót, öntsd le az egészet tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, amíg a tészta megpirul.
Csirkemellel is készítheted a zöldborsós tésztát, ebben az esetben ízesítsd citrommal!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük