Roppanós sonkás-spárgás pite: sok mozzarellával még finomabb
Ne csak baconbe tekerve, ropogósra sütve edd a spárgát, ínycsiklandó tavaszi pitére feltétként is kerülhet.

spargas-sonkas-pite-leveles-tesztabol
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz nagy kincse a spárga, hónapokon át élvezheted a szuper egészséges zöldség csodás ízét. Pitére is jól jön, amihez a boltban vásárolható leveles tészta kitűnő alap. A spárga mellé sonka is kerül, sőt a sajt sem maradhat le róla. A mozzarella különösen jó hozzá. 

Sonkás-spárgás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg krémsajt
  • 4 szelet sonka
  • 1 db tojás a kenéshez
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó, fás részt, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Egy kés hegyével a szélétől egy-két centire vágd be óvatosan, majd szurkáld meg több helyen, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kend meg a sóval, borssal, zöldfűszerekkel összekevert krémsajttal.

Rakd rá a spárgát és a feldarabolt sonkát és sajtot, a tésztát kend le felvert tojással, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.
Spárgát sokféleképpen készíthetsz, sonkával és morzsával is kitűnő. 

Ezt is szeretjük