Roppanós sonkás-spárgás pite: sok mozzarellával még finomabb
Ne csak baconbe tekerve, ropogósra sütve edd a spárgát, ínycsiklandó tavaszi pitére feltétként is kerülhet.

spargas-sonkas-pite-leveles-tesztabol
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tavasz nagy kincse a spárga, hónapokon át élvezheted a szuper egészséges zöldség csodás ízét. Pitére is jól jön, amihez a boltban vásárolható leveles tészta kitűnő alap. A spárga mellé sonka is kerül, sőt a sajt sem maradhat le róla. A mozzarella különösen jó hozzá. 

Sonkás-spárgás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg krémsajt
  • 4 szelet sonka
  • 1 db tojás a kenéshez
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó, fás részt, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Egy kés hegyével a szélétől egy-két centire vágd be óvatosan, majd szurkáld meg több helyen, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kend meg a sóval, borssal, zöldfűszerekkel összekevert krémsajttal.

Rakd rá a spárgát és a feldarabolt sonkát és sajtot, a tésztát kend le felvert tojással, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.
Spárgát sokféleképpen készíthetsz, sonkával és morzsával is kitűnő. 

Ezt is szeretjük