Sonkás-sajtos tészta összesütve, sok sajttal és póréhagymával
Vastag réteg sajttal, tepsiben sütve az egyszerű sonkás tészta is igazán fenséges.

Sonkás-sajtos tészta összesütve, sok sajttal és póréhagymával
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár hétköznap estére gyors, laktató ételként, akár hétvégi főfogásként is számításba jöhet a sajtos-sonkás tészta extra adag póréhagymával. Még finomabb lesz, ha a sonkát megpirítod. Figyelj arra is, hogy ne főzd túl a tésztát. Az alapja lehet makaróni, kagylótészta vagy penne is.

Sonkás-sajtos sült tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 db póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben forralj vizet. Amikor már lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc perc alatt. Amikor a tészta fogkemény, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát, majd rakd rá a sonkát, és azt is pirítsd meg. A tejfölt keverd össze a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával.
 

Rendezd a tésztát egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd rá a póréhagymát és a sonkát, öntsd le a tejföllel, majd jól forgasd össze. Szórd a tetejére a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt, vagy, amíg a sajt szép piros nem lesz. 

Ezt is szeretjük