Sonkás-sajtos tészta összesütve, sok sajttal és póréhagymával

Vastag réteg sajttal, tepsiben sütve az egyszerű sonkás tészta is igazán fenséges.

Sonkás-sajtos tészta összesütve, sok sajttal és póréhagymával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár hétköznap estére gyors, laktató ételként, akár hétvégi főfogásként is számításba jöhet a sajtos-sonkás tészta extra adag póréhagymával. Még finomabb lesz, ha a sonkát megpirítod. Figyelj arra is, hogy ne főzd túl a tésztát. Az alapja lehet makaróni, kagylótészta vagy penne is.

Sonkás-sajtos sült tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 db póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben forralj vizet. Amikor már lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc perc alatt. Amikor a tészta fogkemény, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát, majd rakd rá a sonkát, és azt is pirítsd meg. A tejfölt keverd össze a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával.
 

Rendezd a tésztát egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd rá a póréhagymát és a sonkát, öntsd le a tejföllel, majd jól forgasd össze. Szórd a tetejére a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt, vagy, amíg a sajt szép piros nem lesz. 

Ezt is szeretjük