Maradékmentő sonkás-sajtos lepény: a quiche húsvéti kiadásban is nagyon finom
A sonkás-sajtos lepény, vagyis a quiche nem csak húsvétkor ellenállhatatlanul finom.

husveti quiche
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sonkás-sajtos francia lepény, vagyis a quiche ideális reggelire vagy vacsorára. Ha a tölteléket leveles tésztás alapra pakolod, tényleg alig lesz vele munka.

Sonkás-sajtos quiche

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg sonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki kör alakúra, egyengesd el egy piteformában, szurkáld meg, és 180 fokos sütőben süsd elő 5-7 percig. Közben a póréhagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és tíz perc alatt futtasd meg rajta a sonkát és a hagymát. Amíg sülnek, a sajtot reszeld meg, keverd el a tejszínnel, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a megsült hagymás sonkát. A keveréket oszd el az elősütött leveles tésztán, és told vissza a sütőbe fél órára, amíg a tészta teljesen átsül, a töltelék pedig megpirul rajta.

Leveles tésztából pofonegyszerűen készíthetsz vaníliás krémest is.

Ezt is szeretjük