Maradékmentő sonkás-sajtos lepény: a quiche húsvéti kiadásban is nagyon finom
A sonkás-sajtos lepény, vagyis a quiche nem csak húsvétkor ellenállhatatlanul finom.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A sonkás-sajtos francia lepény, vagyis a quiche ideális reggelire vagy vacsorára. Ha a tölteléket leveles tésztás alapra pakolod, tényleg alig lesz vele munka.
Sonkás-sajtos quiche
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 csomag leveles tészta
- 1 póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki kör alakúra, egyengesd el egy piteformában, szurkáld meg, és 180 fokos sütőben süsd elő 5-7 percig. Közben a póréhagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és tíz perc alatt futtasd meg rajta a sonkát és a hagymát. Amíg sülnek, a sajtot reszeld meg, keverd el a tejszínnel, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a megsült hagymás sonkát. A keveréket oszd el az elősütött leveles tésztán, és told vissza a sütőbe fél órára, amíg a tészta teljesen átsül, a töltelék pedig megpirul rajta.
Leveles tésztából pofonegyszerűen készíthetsz vaníliás krémest is.
Még több recept