
Maradékmentő sonkás-sajtos lepény: a quiche húsvéti kiadásban is nagyon finom
A sonkás-sajtos lepény, vagyis a quiche nem csak húsvétkor ellenállhatatlanul finom.


A sonkás-sajtos francia lepény, vagyis a quiche ideális reggelire vagy vacsorára. Ha a tölteléket leveles tésztás alapra pakolod, tényleg alig lesz vele munka.
Sonkás-sajtos quiche
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 csomag leveles tészta
- 1 póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki kör alakúra, egyengesd el egy piteformában, szurkáld meg, és 180 fokos sütőben süsd elő 5-7 percig. Közben a póréhagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és tíz perc alatt futtasd meg rajta a sonkát és a hagymát. Amíg sülnek, a sajtot reszeld meg, keverd el a tejszínnel, nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a megsült hagymás sonkát. A keveréket oszd el az elősütött leveles tésztán, és told vissza a sütőbe fél órára, amíg a tészta teljesen átsül, a töltelék pedig megpirul rajta.
Leveles tésztából pofonegyszerűen készíthetsz vaníliás krémest is.
- quiche
- póréhagyma
- leveles tészta
- füstölt sajt
- húsvéti receptek
- füstölt sonka
- sonkás-sajtos quiche
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept