Tökéletes sólet sütőben sütve
Ha változatosságra vágysz, készíts fűszeres sóletet. Olyan kiadós, hogy másnap nem kell főznöd.
A sólet a zsidó konyha egyik remeke. Bár időigényes, nincs vele sok munka, a végeredmény pedig megéri a várakozást. Ha a babhoz szódabikarbónát is dobsz, megúszhatod a puffadást és egyéb gyomorbántalmakat. Bármilyen füstölt hússal készítheted, de liba- vagy kacsacombbal, tarjával kiemelkedően jó.
Sólet
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg füstölt hús
- 40 dkg tarkabab
- 20 dkg gersli
- 6 tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beáztatott, jól záródó római cserépedényben készíteni. Rakj bele zsírt, dobd rá a vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, rétegezed a babot, a gerslit és a húst. Sózd, borsozd, és öntsd fel két ujjnyival több vízzel, mint amennyi mindent ellep.
Lefedve süsd körülbelül három-négy órán át 170 fokon. Közben többször nézd meg, ha szükséges, pótold a vizet. Fontos, hogy ne száradjon ki. Amikor a bab és a hús is puha, a lé sűrű, vedd ki a sütőből. A tojást a sólettel együtt vagy külön is megfőzheted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció