Tökéletes sólet sütőben sütve
Ha változatosságra vágysz, készíts fűszeres sóletet. Olyan kiadós, hogy másnap nem kell főznöd.
A sólet a zsidó konyha egyik remeke. Bár időigényes, nincs vele sok munka, a végeredmény pedig megéri a várakozást. Ha a babhoz szódabikarbónát is dobsz, megúszhatod a puffadást és egyéb gyomorbántalmakat. Bármilyen füstölt hússal készítheted, de liba- vagy kacsacombbal, tarjával kiemelkedően jó.
Sólet
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg füstölt hús
- 40 dkg tarkabab
- 20 dkg gersli
- 6 tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beáztatott, jól záródó római cserépedényben készíteni. Rakj bele zsírt, dobd rá a vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, rétegezed a babot, a gerslit és a húst. Sózd, borsozd, és öntsd fel két ujjnyival több vízzel, mint amennyi mindent ellep.
Lefedve süsd körülbelül három-négy órán át 170 fokon. Közben többször nézd meg, ha szükséges, pótold a vizet. Fontos, hogy ne száradjon ki. Amikor a bab és a hús is puha, a lé sűrű, vedd ki a sütőből. A tojást a sólettel együtt vagy külön is megfőzheted.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció