Snidlinges krumplisaláta roppanós retekkel: isteni köret villámgyorsan
A krumplisaláta jól megy az ünnepi menühöz, ráadásul előre is elkészítheted, hisz jót tesz neki, ha áll néhány órát.

A majonézes krumplisaláta is megújulhat, friss, roppanós retekkel, snidlinggel tavasziassá, üdébbé teheted. Jól megy sültekhez, rántott fogásokhoz. Ügyelj, hogy ne főzd túl a krumplit, mert akkor szétesik. Húsvétkor főtt tojással is gazdagíthatod.
Snidlinges krumplisaláta
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 1 csomag retek
- 10 dkg majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 6 szál snidling
- 3 db főtt tojás
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben körülbelül 25 perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűl, szeleteld fel. A megmosott, lecsepegtetett retket karikázd fel, és a főtt tojást is vágd fel.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. A krumplit, a tojást és a retket rakd egy tálba, öntsd le a majonézes keverékkel, óvatosan forgasd össze, majd szórd meg felaprított snidlinggel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A töltött tojást is elkészítheted egy kicsit másként, mint eddig, avokádós krémmel is isteni.