A mennyei Snickerdoodle az amerikaiak híres, fahéjas keksze: egyszerre puha és roppanós
A fahéjas cukorbevonattal ízesített Snickerdoodle több napig puha, omlós marad.

snickerdoodle
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikában a Snickerdoodle-t gyakran csak cukros sütiként emlegetik. Nagyon egyszerű elkészíteni, és érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert villámgyorsan elfogy. Hűvösebb napokon forró ital mellé is bevethető, de a tízóraisdobozba is remek választás. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor nem puhul meg, és nem lesz omlós. 

Snickerdoodle receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, és keverd össze a kristálycukorral. Add hozzá a tojást, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót. Forgasd hozzá a lisztet, és gyorsan dolgozd csomómentesre. Lágy tésztát kell kapnod, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig. 

Ezt követően formázz a tésztából kisebb gombócokat. Forgasd fahéjjal elkevert barna cukorba, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterül. A tenyereddel kicsit lapítsd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. 
Ha szereted a fahéjat, akkor az illatos, omlós, kelt tésztából készülő csigának sem tudsz ellenállni.  

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük