Héjában sült krumpli, ahogy még soha nem készítetted: a krémes töltelék sertéstarját rejt
A héjában sült töltött krumpli sertéstarjával feldobva is mennyei lesz.

A héjában sült krumpli sokféle izgalmas változatban készíthető el a legszerényebbtől az igazán laktatóig. Ebbe a változatba most sült tarja is kerül, így akár teljes értékű ebédként is tökéletes. Tarja helyett más felvágottat, sonkát vagy akár maradék sült húst is használhatsz hozzá.
Sertéstarjás töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg sült tarja
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 nagy krumpli
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, szurkáld meg villával, és 200 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd meg. Ha kész, vedd ki, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ha már kézbe tudod venni, vágd le a tetejét, és a belsejét óvatosan, kanállal kapard egy tálba. Sózd, borsozd, add hozzá a vajat, a tojást, a tejfölt, és keverd egyneműre. Végül forgasd hozzá a felkockázott sült tarját és az apróra vágott petrezselymet is. Töltsd vissza a krumplikba, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe 15 percre, amíg a sajt a tetején megpirul.
Aranybarna röszti kínai kellel keverve: tejföllel megkoronázva kínáld
A régi kedvenc sárgarépával és kínai kellel felturbózva készül: jólesik magában, és köretként is kínálható.
ElolvasomKép: Maytals / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- édesburgonya
- vegetáriánus
Héjában sült, töltött édesburgonya: filléres recept kevés munkával

- egytálétel
- kelkáposzta