Sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve: a nagyi receptje ma is jól működik
A szaftos sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve a gyerekeknek is ízleni szokott.
Budapest módra készült egytálnak is nevezik a krumplival és zöldborsóval együtt sütött sertéspörköltet, amely egyszerű hozzávalóival és házias ízvilágával ejt rabul. Nem egy villámebédről van szó, mert a húsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, de az idő nagy részében nem kell mellette állni.
Sertéspörkölt zöldborsóval és krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. Ha kész, vedd ki a lábosból, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon futtasd meg a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paprikával és paradicsommal, majd tedd vissza a tűzre, és fedő alatt, kis lángon párold, amíg a paradicsom levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst is. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, öntsd fel vízzel, és egy óra alatt főzd puhára. Hagyhatod kicsit hosszabb lére, mint szoktad, de azért ne legyen levesállaga.
Közben a krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd meg nagyjából negyedóra alatt. Nem baj, ha a közepe kicsit nyers marad. Ha kész, szűrd le.
A kifőtt krumplit oszd el egy tepsiben. Tedd rá a zöldborsót, öntsd fel a szaftos pörkölttel, és alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára, amíg az ízei jól összeérnek.
Ha hasonló, de húsmentes fogásra vágysz, készíts borsópörköltet bulgurral: ez nagyon hamar készen van.
Egyszerű zöldborsópörkölt bulgurral - Fehérjedús fogás húsmentesen
Friss zöldborsóból számtalan csodás fogás készülhet, akár még pörkölt is, ráadásul húsmentesen.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció