Serpenyős kolbász káposztával főzve: füstös, téli recept, amit imádni fogsz

Egy nagy tál káposztás kolbász mindig jól fog esni a hidegebb napokon.

Serpenyős káposztás kolbász

A füstös ízek nagyon jól mennek a káposztához, és különösen a hidegebb napokon esnek jól. Ez a recept most fehér káposztából készül, amelynek az ízével remekül harmonizálnak a ropogós kolbászkarikák és baconkockák. Ha egy napot állnak együtt, még finomabb is lesz a fogás, mert szépen összeérnek az ízei.

Serpenyős káposztás kolbász

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kolbász
  • 8 szelet bacon
  • 5 dl alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál tengeri só
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt süsd barnára a felkarikázott kolbászt, majd ezt is szedd ki.

Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a répát és a hagymát. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és együtt párold őket puhára. Közben szeleteld fel a káposztát. A puha hagymás keverékhez add hozzá a zúzott fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, szórd meg sóval, borssal, oregánóval, és öntsd hozzá az alaplevet. Tedd vissza a tűzre. Amikor gyöngyözni kezd, pakold bele az edénybe a felszeletelt káposztát, valamint a megsült kolbászt és bacont. Lefedve, kis lángon főzd össze 45 perc alatt. Négy napig is eltartható a hűtőben.

Lassú tűzön főtt nyúlragu széles metélttel: bor is kerül a szaftba

Ősszel a vadszezon is kezdetét vette. Most egy nyulas receptet húztunk ki a kalapból, amit széles metélttel érdemes kínálni.

Elolvasom

Kép: DronG / Getty Images

Ezt is szeretjük