Remegős epres süti serpenyőben készítve: lágy palacsintatészta az alapja

Ha serpenyőben készíted az epres tortát, biztos, hogy mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána.

Serpenyős epres torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a serpenyős epres torta mediterrán recept szerint, lágy palacsintatésztából készül. Ezt kell egy tömegben a gyümölcsre önteni, majd az egészet kisütni. Hamar készen van, puha és különlegesen finom. Eper helyett használhatsz hozzá málnát, szedret, áfonyát vagy vegyes gyümölcskeveréket is.

Serpenyős epres torta

Hozzávalók 8 szelethez

A gyümölcshöz:

  • 30 dkg eper
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl olaj
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az eper leveleit vágd le, a gyümölcsöt szeleteld fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és keverj el benne egy evőkanál cukrot. Amikor az is felolvadt, add hozzá az epret is. Keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a cukros vaj, és közepes lángon rotyogtasd öt percig.

 

Amíg az eper a tűzön van, állítsd össze a tésztát. A tojást kézi habverő segítségével keverd el a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, a tejet, végül szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű palacsintatésztát fogsz kapni, ezt öntsd a serpenyőben puhuló eper tetejére. Fedd le, és lassú tűzön süsd össze 12-15 perc alatt. Ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad már rá a tészta, fordítsd meg, és süsd további öt percig, hogy a másik oldala is megszilárduljon.

Epres morzsasüti zabpehellyel: tavaszi desszert tele rosttal

Finom, egészséges és tartalmas desszertet készíthetsz, ha ezt az epres morzsasütit választod: a tésztája zabpehelyből készül, és gyerekjáték összedobni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük