30 perces serpenyős csirkeszárnyak: füstölt paprika adja meg a karakterét

Serpenyőben sütve a csirkeszárny bőre ropogósra pirul, a hús belül pedig finom szaftos marad.

Serpenyős csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyőben sült csirkeszárnyak fél óra alatt az asztalon lehetnek, és előételnek vagy egy egyszerű vacsorára is tökéletesek. Nem kell hozzájuk sok zsiradék, így nem tartalmaznak sok kalóriát, és a gyomrot sem terhelik meg: könnyű salátával igazán egészséges főfogás válhat belőlük. A fűszerezést kedved szerint alakíthatod.

Serpenyős csirkeszárnyak recept

Hozzávalók

  • 90 dkg csirkeszárny
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál Cayenne-bors
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirskeszárnyakat vágd ketté. Ehhez nyisd őket ketté, és keresd meg azt a pontot, ahol egy éles kés könnyedén átvágja a csontot. A sót, a borsot és a fűszereket egy kis tálban keverd el. Az így kapott fűszerkeveréket oszd el egyenletesen a csirkeszárnyakon.

 

Egy serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Bőrös oldalukkal lefelé tedd bele a szárnyakat. Süsd öt percig, majd vedd a lángot közepesnél kicsit alacsonyabbra, fordítsd meg a húst, és a másik oldalát is süsd hét-nyolc percig. Ezután további nyolc percet süsd úgy, hogy kétpercenként megfordítod őket, így egyenletesen tudnak pirulni. Összesen 20-25 percet kell hogy a serpenyőben töltsenek a húsok: ez elég ahhoz, hogy a kisebb darabok átsüljenek, a nagyobbaknak még lehet, hogy kell ezen felül is néhány perc. Ha van húshőmérőd, könnyedén ellenőrizheted is az állapotukat: akkor vannak kész, ha a belső hőmérsékletük eléri a 75 fokot. Tálald salátával vagy mártogatóssal.

Készíts néha pulykát is! Cukkinival gyúrva isteni egyben sült fasírt válik belőle.

Egyben sült pulykafasírt cukkinivel gyúrva: szaftosan tartja a húst

A kissé száraz pulykahúst a cukkini és a máz tartja szaftosan, ráadásul így készítve valódi ízbomba lesz a fasírt!

Elolvasom

Kép: Sammyvision / Getty Images

Ezt is szeretjük