Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt

A tésztája valami fantasztikus

Imádod a pizzát, de nincs kedved vagy időd dagasztani, nyújtani? Próbáld ki a serpenyős megoldást!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem, ez nem átverés! Te is tehetsz villámgyorsan friss pizzát az asztalra. Ennek a tésztája vékonyabb, rugalmasabb lesz, mint a hagyományos, kemencében sültnek. Bármilyen feltéttel megpakolhatod. Fárasztó napokon, pizzára éhesen tökéletes választás.

15778827 f73d597460d34315ff682beb4d16510e wm

Serpenyőben sült pizza

Hozzávalók 12 szelethez

  • 10 dkg sajt
  • 9 evőkanál liszt
  • 5 dkg kolbász
  • 5 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 egész tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • oregánó
  • 5-6 evőkanál paradicsomszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a tejfölt, a majonézt és a tojást kézi habverővel. Akkor is bátran beleteheted a majonézt, ha nem rajongsz az ízéért, mert nem fogod érezni. A tészta állaga olyan lesz, mint a nokedlié. Egy teflon serpenyőben forrósíts kevés olajat, és öntsd bele egyenletesen a masszát.

A tetejére rögtön kenj paradicsomkrémet, szórd meg oregánóval, rakd rá a sonkát vagy a kolbászt, de bármit pakolhatsz rá, amit a hűtődben találsz, és szórd meg reszelt sajttal. Fedd le, és közepes tűzön süsd 10-15 percig. Ha a tészta aranybarna, mindenütt jól átsült, a sajt pedig ráolvadt, akkor jó.

15778845 32f352d0ecd89b0fca3c183cd1a0661b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük