Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt
Imádod a pizzát, de nincs kedved vagy időd dagasztani, nyújtani? Próbáld ki a serpenyős megoldást!
Nem, ez nem átverés! Te is tehetsz villámgyorsan friss pizzát az asztalra. Ennek a tésztája vékonyabb, rugalmasabb lesz, mint a hagyományos, kemencében sültnek. Bármilyen feltéttel megpakolhatod. Fárasztó napokon, pizzára éhesen tökéletes választás.
Serpenyőben sült pizza
Hozzávalók 12 szelethez
- 10 dkg sajt
- 9 evőkanál liszt
- 5 dkg kolbász
- 5 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 2 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- oregánó
- 5-6 evőkanál paradicsomszósz
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a tejfölt, a majonézt és a tojást kézi habverővel. Akkor is bátran beleteheted a majonézt, ha nem rajongsz az ízéért, mert nem fogod érezni. A tészta állaga olyan lesz, mint a nokedlié. Egy teflon serpenyőben forrósíts kevés olajat, és öntsd bele egyenletesen a masszát.
A tetejére rögtön kenj paradicsomkrémet, szórd meg oregánóval, rakd rá a sonkát vagy a kolbászt, de bármit pakolhatsz rá, amit a hűtődben találsz, és szórd meg reszelt sajttal. Fedd le, és közepes tűzön süsd 10-15 percig. Ha a tészta aranybarna, mindenütt jól átsült, a sajt pedig ráolvadt, akkor jó.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció