A híres angol pogácsa megúszós receptje: krémmel, lekvárral isteni
Készítsd úgy a pogácsát, mint az angolok! A scone kicsit édeskés, nagyon omlós, krémmel, lekvárral pedig különösen vonzó.

scone-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok általában az ötórai tea mellé fogyasztják a scone-t, de jó ötlet reggelire péksüti helyett, sőt, vendégeknek is bátran kínálhatod. Egyszerűbb és gyorsabb, mint a mi pogácsánk, hisz nem kell keleszteni és hajtogatni. A sűrű, tejszínes-mascarponés krém és a lekvár csak még finomabbá teszik.

Angol scone

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 6 teáskanál vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás

A krémhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Add hozzá a vajat, és morzsold össze. Öntsd hozzá a tejet, és tedd hozzá a tojást. Gyúrd össze gyorsan, különben nehezebb lesz a tészta, és nem jön fel szép nagyra. Ne lepődj meg, kicsit ragadósabb, mint a mi pogácsánk. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, és szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval. Rendezd a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.


A krémhez a tejszínt habosítsd a mascarponéval, közben keverd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor kihűlnek a pogácsák, vágd ketté, és kend meg a krémmel és a lekvárral. 

A mince pie is brit klasszikus. A nevével ellentétben nincs benne darált hús. A lekvárral töltött aprósütiket képtelenség abbahagyni.  

Ezt is szeretjük