A híres angol pogácsa megúszós receptje: krémmel, lekvárral isteni

Készítsd úgy a pogácsát, mint az angolok! A scone kicsit édeskés, nagyon omlós, krémmel, lekvárral pedig különösen vonzó.

scone-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az angolok általában az ötórai tea mellé fogyasztják a scone-t, de jó ötlet reggelire péksüti helyett, sőt, vendégeknek is bátran kínálhatod. Egyszerűbb és gyorsabb, mint a mi pogácsánk, hisz nem kell keleszteni és hajtogatni. A sűrű, tejszínes-mascarponés krém és a lekvár csak még finomabbá teszik.

Angol scone

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 6 teáskanál vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás

A krémhez

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Add hozzá a vajat, és morzsold össze. Öntsd hozzá a tejet, és tedd hozzá a tojást. Gyúrd össze gyorsan, különben nehezebb lesz a tészta, és nem jön fel szép nagyra. Ne lepődj meg, kicsit ragadósabb, mint a mi pogácsánk. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, és szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval. Rendezd a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.


A krémhez a tejszínt habosítsd a mascarponéval, közben keverd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor kihűlnek a pogácsák, vágd ketté, és kend meg a krémmel és a lekvárral. 

A mince pie is brit klasszikus. A nevével ellentétben nincs benne darált hús. A lekvárral töltött aprósütiket képtelenség abbahagyni.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük