A híres angol pogácsa megúszós receptje: krémmel, lekvárral isteni
Készítsd úgy a pogácsát, mint az angolok! A scone kicsit édeskés, nagyon omlós, krémmel, lekvárral pedig különösen vonzó.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »
- Nem kell túlbonyolítani, idén elég egy csinos overall a sikkes megjelenéshez: nőiesek és kényelmesek a nyár legdivatosabb fazonjai »
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
Az angolok általában az ötórai tea mellé fogyasztják a scone-t, de jó ötlet reggelire péksüti helyett, sőt, vendégeknek is bátran kínálhatod. Egyszerűbb és gyorsabb, mint a mi pogácsánk, hisz nem kell keleszteni és hajtogatni. A sűrű, tejszínes-mascarponés krém és a lekvár csak még finomabbá teszik.
Angol scone
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 6 teáskanál vaj
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
A krémhez
- 15 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár
Elkészítés:
Rakd egy tálba a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Add hozzá a vajat, és morzsold össze. Öntsd hozzá a tejet, és tedd hozzá a tojást. Gyúrd össze gyorsan, különben nehezebb lesz a tészta, és nem jön fel szép nagyra. Ne lepődj meg, kicsit ragadósabb, mint a mi pogácsánk. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, és szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval. Rendezd a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.
A krémhez a tejszínt habosítsd a mascarponéval, közben keverd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor kihűlnek a pogácsák, vágd ketté, és kend meg a krémmel és a lekvárral.
A mince pie is brit klasszikus. A nevével ellentétben nincs benne darált hús. A lekvárral töltött aprósütiket képtelenség abbahagyni.
Még több recept