Savanyú káposztás, szalonnás tészta: önmagában és sültek mellé is kiváló
A szalonnás, savanyú káposztás tészta önmagában is eltelít, de ha igazi lakomát szeretnél csapni, húsok mellé is kínálhatod.

savanyu-kaposztas-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A savanyú káposzta az egyik legjobb téli vitaminforrás, amely a benne található nagy mennyiségű C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nem csak savanyúságként vagy hússal, hanem füstölt szalonna kíséretében tészta feltéteként is megállja a helyét. Ráadásul az így készült fogás méltó vetélytársa a klasszikus káposztás cvekedlinek.

Savanyú káposztás, szalonnás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg tészta
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki a szalonnakockákat, dobd a visszamaradt zsírra a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre. A már puha hagymához add hozzá a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Sózd, borsozd, majd fedő alatt kis lángon néha megkevergetve tizenöt perc alatt párold puhára.

Miközben a káposzta párolódik, bő, sós vízben főzd ki a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha elég puha, szűrd le, és keverd a már kész káposztához. Egy percig melegítsd együtt, a végén pedig tedd vissza a tetejére a szalonnakockákat.
A savanyú káposzta és a füstölt szalonna találkozásából ízletes, tartalmas leves is készülhet.

Ezt is szeretjük