Sárgabarackos sült túrótorta: alul vékony tésztaréteg, felül vastag, túrós töltelék
A sült túrótorta omlós tésztával, friss sárgabarackkal mennyei desszert. Készítsd el mielőbb, mert nem tart sokáig a szezon!

sargabarackos-turotorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgabarack és a túró párosításában biztosan nem fogsz csalódni. Főleg, hogy még édes, omlós tészta is finomabbá varázsolja a sütit. Gyorsan összeállítható desszert, de a sütési idő kicsit hosszadalmas.

Sárgabarackos sült túrótorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

A túrós réteghez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 8 db sárgabarack
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a cukrot szórd egy tálba, és gyúrd össze a hideg, felkockázott vajjal. Tedd fél órára a hűtőbe, majd nyújtsd ki lisztezett felületen, és bélelj ki vele egy sütőpapírral bélelt piteformát vagy tepsit. Ügyelj, hogy a forma oldalára is kerüljön tészta. 

A túrót nyomkodd át villával, majd keverd össze a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával, a keményítővel, a tojással, és lazíts a masszán tejföllel. Egyengesd a tésztára, majd rakd ki a tetejét elfelezett, kimagozott sárgabarackkal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 70 percig. Amikor megszilárdul, kiveheted a sütőből.
A sárgabarack az egyszerű, krumplis tésztából készülő gombócot is feldobja. 

Ezt is szeretjük