Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence
A régi nagy kedvenccel, a sárgabarackos piskótával ma sem lőhetsz mellé.

sargabarackos piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak azok a napok, amikor semmi különösebben furfangos vagy különleges ételre nem vágysz, hanem a régi, meghitt ízeket szeretnéd újra érezni. Ilyenkor készítsd el ezt az egyszerű, ma is ellenállhatatlanul finom sárgabarackos piskótát. Ha vannak a családban gyerekek, ők is ugyanúgy fogják szeretni, mint te annak idején.

Sárgabarackos piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj robotgéppel habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukrot, amíg teljesen kemény és fényes lesz. Akkor jó, ha a tálat a feje tetejére tudod fordítani, úgy sem folyik ki belőle a hab. Ekkor egyenként add hozzá a tojássárgákat is, és így verd tovább. Végül lassan szitáld hozzá a lisztet, de ekkor már ne verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd össze. A barackokat mosd meg és magozd ki.

Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, ebbe öntsd a tésztát, a kimagozott barackokat pedig héjukkal lefelé oszd el a tetején. Addig süsd, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Szeletelés előtt porcukorral szórhatod meg a tetejét.

A málnás citromtorta is ellenállhatatlan, hűsítő nyári desszert.

Ezt is szeretjük