Egyszerű sárgabarackos piskóta

A tészta pillekönnyű és magas lesz

Bár mindig vannak felkapott édességek, a sárgabarackos piskóta örök kedvenc.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A megunhatatlan piskóta még finomabb, ha idénygyümölccsel megbolondítod. Így már sütés közben kellemes illat lengi be a lakást. A könnyű állagú, kényeztető sárgabarackos piskótát friss baracklekvárral, fagyival is kínálhatod. 

15784551 222ef71f53e3867f37bf622a2da672b8 wm

Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók 24 szelethez

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére

  • 30 dkg sárgabarack
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, biztos a siker. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjét is. Dolgozd csomómentesre, de vigyázz, ne törd össze.

Egyengesd a masszát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe. A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra,  majd rakd a bőrével lefelé a tészta tetejére, és szórd meg kevés cukorral. Told a sütőbe, majd 180 fokon 25-30 percig süsd. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Vedd ki, hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel tetszés szerint.

15784555 351ba0804376d3ac03739e3265454a6d wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük