Egyszerű sárgabarackos piskóta
Bár mindig vannak felkapott édességek, a sárgabarackos piskóta örök kedvenc.
A megunhatatlan piskóta még finomabb, ha idénygyümölccsel megbolondítod. Így már sütés közben kellemes illat lengi be a lakást. A könnyű állagú, kényeztető sárgabarackos piskótát friss baracklekvárral, fagyival is kínálhatod.
Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók 24 szelethez
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére
- 30 dkg sárgabarack
- cukor
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, biztos a siker. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjét is. Dolgozd csomómentesre, de vigyázz, ne törd össze.
Egyengesd a masszát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe. A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, majd rakd a bőrével lefelé a tészta tetejére, és szórd meg kevés cukorral. Told a sütőbe, majd 180 fokon 25-30 percig süsd. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Vedd ki, hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció