Egyszerű sárgabarackos piskóta
A tészta pillekönnyű és magas lesz
Bár mindig vannak felkapott édességek, a sárgabarackos piskóta örök kedvenc.

Egyszerű sárgabarackos piskóta
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A megunhatatlan piskóta még finomabb, ha idénygyümölccsel megbolondítod. Így már sütés közben kellemes illat lengi be a lakást. A könnyű állagú, kényeztető sárgabarackos piskótát friss baracklekvárral, fagyival is kínálhatod. 

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére

  • 30 dkg sárgabarack
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, biztos a siker. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjét is. Dolgozd csomómentesre, de vigyázz, ne törd össze.

Egyengesd a masszát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe. A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra,  majd rakd a bőrével lefelé a tészta tetejére, és szórd meg kevés cukorral. Told a sütőbe, majd 180 fokon 25-30 percig süsd. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Vedd ki, hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel tetszés szerint.

Ezt is szeretjük