Puha és omlós sárgabarackos morzsasüti: egyszerű kevert tészta az alapja
A sárgabarackos morzsasüti alapja egyszerű kevert tészta, a tetején lévő izgalmas réteg pedig roppan a fogaid között.
A sárgabarackos morzsasüti egyszerű elven készül, csak a tetején lévő ropogós réteg ad neki egy kis csavart. Tökéletes választás, ha nem vagy még nagyon gyakorlott a konyhában, de valami finomsággal lepnéd meg a családodat vagy a vendégeidet. Másféle gyümölcsökkel is nyugodtan készítheted: a málna, a ribizli, vagy akár a szilva is jól megy hozzá.
Sárgabarackos morzsasüti
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 szem sárgabarack
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A morzsához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, szeleteld fel, és tedd félre. A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és így keverd tovább. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a sóval, és forgasd a tésztához. Egyengesd el a masszát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és szórd meg a tetejét a felszeletelt barackkal.
A morzsához dolgozd össze a lisztet, a vajat és a cukrot. Szórd meg vele a tészta tetejét. 200 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd készre.
Ezt a sütit sokféle módon elkészítheted, a roppanós morzsa alapja pedig akár zabpehely is lehet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept