Fantasztikus, házi sangría: ezzel dobd fel a nyári estéket
Vigyázz, mert nagyon itatja magát! A jól behűtött, fűszeres, gyümölcsös sangría kerti partik, baráti beszélgetések kedvenc itala.

sangria-recept
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincsenek kerti partik az édeskés, gyümölcsös sangría nélkül. A spanyolok rajonganak érte. Az alapja a bor, de egyes helyeken pezsgőt is öntenek hozzá. Fontos, hogy jó minőségű alkoholból készítsd. Az már ízléstől függ, hogy az édeskés vagy a száraz változat mellett döntesz. Bármilyen gyümölccsel feldobhatod, amit otthon találsz. 

Sangría recept

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 5 dl ásványvíz
  • 25 dkg eper
  • 3 db narancs
  • 1 db lime
  • 4 cl narancslikőr
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 2 db alma
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket pucold meg, mosd meg, a nagyobbakat vágd fel tetszés szerint, majd rakd egy tálba. A cukrot és a narancslikőrt melegítsd össze. Nem kell forralni, a lényeg, hogy a cukor elolvadjon.

Öntsd a borral és a vízzel együtt a gyümölcsökre, majd rakd hozzá a fahéjat. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Találás előtt vedd ki a fahéjat, és már töltheted is poharakba. A nagy forróságban jégkockát is dobhatsz bele.
A fűszeres limonádék, a gyümölcsös szódák is a kánikula kedvenc italai. Íme, egy kis inspiráció az elkészítésükhöz. 

Ezt is szeretjük