3 villámgyors sajttortarecept
A sajttortánál egyszerűbb desszert kevés létezik, bármikor összedobhatod.
A látványos, krémes desszertet nem lehet megunni, akár mindennap készítheted, különböző feltétekkel.
Gyümölcsös feltéttel, csokival, de magában is remek édesség ez, készítsd minél változatosabban!
Sajttorta alaprecept
Hozzávalók:
- 35 dkg mascarpone
- 20 dkg édes keksz
- 12 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 2 tojás
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Végy elő egy kapcsos tortaformát, béleld ki az alját sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, akár daráló segítségével. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel, és terítsd ez a tortaforma aljára. A többi hozzávalót keverd simára, és halmozd a kekszréteg tetejére. Ezzel kész is az alap sajttortád.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Természetesen variálhatod a tésztáját ezerféleképp, készítheted a krémet tojással, fixálhatod zselével vagy keményítővel, a lehetőségek száma végtelen.
Csokoládés sajttorta
Hozzávalók:
- sajttortaalap
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Készítsd el a sajttorta alapját, a kekszréteget, utána készítsd el a krémet, de még ne halmozd a kekszréteg tetejére.
A csokit vízgőz felett, a vaj társaságában olvaszd meg, majd ha már kellőképpen lágy, keverd hozzá a cukrot és a tejszínt is. Ezt a csokoládés keveréket pedig add a sajtos krémhez, és így halmozd a kekszréteg tetejére. További csokikockákkal díszítheted.
Sült sajttorta
A fent leírtaknak megfelelően készítsd el a sajttorta alapját, majd 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd enyhén barnára. A tetejére szánt gyümölcsöket ezután tedd rá, a masszába azonban a sütés előtt érdemes beledolgoznod, amit abba szánsz. Ez lehet mazsola, csokoládédarabkák, apró gyümölcsdarabok, bármi, amit szeretsz, és illik egy édességhez.
Sajttorta erdeigyümölcs-mártással
Hozzávalók:
- sajttortaalap
- 20 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A sajttortát készítsd el a fent leírt módon. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a gyümölcsöket, párszor forgasd át őket. A lisztet keverd el a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd add a gyümölcsökhöz. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl, utána tedd a sajttortára, vagy akár a krémbe is keverheted.
Még több egyszerű édesség
Ha a sajttortákon már túl vagy, de még készítenél valami egyszerű és finom desszertet, nézz szét a bögrés sütik között is!