3 villámgyors sajttortarecept

Variáld kedvedre!

A sajttortánál egyszerűbb desszert kevés létezik, bármikor összedobhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A látványos, krémes desszertet nem lehet megunni, akár mindennap készítheted, különböző feltétekkel.

Gyümölcsös feltéttel, csokival, de magában is remek édesség ez, készítsd minél változatosabban!

Sajttorta alaprecept

Hozzávalók:

  • 35 dkg mascarpone
  • 20 dkg édes keksz
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 tojás

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy kapcsos tortaformát, béleld ki az alját sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, akár daráló segítségével. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel, és terítsd ez a tortaforma aljára. A többi hozzávalót keverd simára, és halmozd a kekszréteg tetejére. Ezzel kész is az alap sajttortád.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Természetesen variálhatod a tésztáját ezerféleképp, készítheted a krémet tojással, fixálhatod zselével vagy keményítővel, a lehetőségek száma végtelen.

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

  • sajttortaalap
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Készítsd el a sajttorta alapját, a kekszréteget, utána készítsd el a krémet, de még ne halmozd a kekszréteg tetejére.

A csokit vízgőz felett, a vaj társaságában olvaszd meg, majd ha már kellőképpen lágy, keverd hozzá a cukrot és a tejszínt is. Ezt a csokoládés keveréket pedig add a sajtos krémhez, és így halmozd a kekszréteg tetejére. További csokikockákkal díszítheted.

Sült sajttorta

A fent leírtaknak megfelelően készítsd el a sajttorta alapját, majd 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd enyhén barnára. A tetejére szánt gyümölcsöket ezután tedd rá, a masszába azonban a sütés előtt érdemes beledolgoznod, amit abba szánsz. Ez lehet mazsola, csokoládédarabkák, apró gyümölcsdarabok, bármi, amit szeretsz, és illik egy édességhez.

Sajttorta erdeigyümölcs-mártással

Hozzávalók:

  • sajttortaalap
  • 20 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A sajttortát készítsd el a fent leírt módon. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a gyümölcsöket, párszor forgasd át őket. A lisztet keverd el a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd add a gyümölcsökhöz. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl, utána tedd a sajttortára, vagy akár a krémbe is keverheted.

Még több egyszerű édesség

Ha a sajttortákon már túl vagy, de még készítenél valami egyszerű és finom desszertet, nézz szét a bögrés sütik között is!

7 hipergyors bögrés sütemény karácsonyra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük