Epres sajttorta vajas kekszes alappal: a sütőt nem kell bekapcsolnod hozzá

A sütés nélkül készülő gazdag, remegős sajttortát eperöntettel is megkoronázhatod.

Epres sajttorta sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer megtanulsz sajttortát készíteni, egy pillanat alatt a rabjává válhatsz. A vékony, vajas kekszes alappal és gazdag krémmel készülő süti eperöntettel megbolondítva még finomabb, mint önmagában. A sajttorta nagy előnye, hogy nem túlzottan édes, így azok is szeretni szokták, akik a hagyományosabb sütiket néha már émelyítőnek érzik.

Sajttorta eperöntettel

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 40 dkg krémsajt
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló (elmaradhat)

Az eperöntethez:

  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet törd morzsalékosra, és keverd el az olvasztott vajjal. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a vajas kekszet, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

 

Ehhez a krémsajtot, a mascarponét és a porcukrot keverd simára. A jól behűtött tejszínt verd habbá, és forgasd össze a mascarponés krémmel. Ha biztosra akarsz menni, a tejszínhez egy csomag habfixálót is keverhetsz, így szebben megáll majd. Simítsd rá a kekszes alapra, és tedd vissza a hűtőbe öt-hat órára, hogy összeálljon.

 

Az eperöntethez a gyümölcsöt tisztítsd meg és darabold fel. Tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot, főzd össze. Kanalazd a megdermedt torta tetejére.

Kakaós-vaníliás zebratorta: mutatós desszert zabkekszes alappal

Ha valami igazán mutatós desszerttel rukkolnál elő a családi ebéden, akkor ez a neked való: a zebratorta zabkekszes alappal készül.

Elolvasom

Kép: emrah_oztas / Getty Images

Ezt is szeretjük