Habkönnyű, sült túrós sajttorta: fényes csokimázzal a tetején még csábítóbb
Még finomabb a sült sajttorta, ha a krémet túróval gazdagítod, a tetejét pedig csokimázzal vonod be.

sajttorta csokimazzal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttorta készítésével kapcsolatban két iskola létezik: az egyik a hűtőben hagyja együtt megdermedni a tortát, a másik pedig megsüti. Mindkét módszerrel isteni finom édességeket varázsolhatsz az asztalra. Most egy sült változattal ismerkedhetsz meg, amit a tetejére csorgatott csokimáz tesz még finomabbá.

Sült túrós sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Először az alapot készítsd el. A vajat olvaszd fel, és keverd el a darált keksszel. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában, és told tíz percre 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha kész, vedd ki, és tekerd vissza a sütőt 150 fokra. 

A krémhez a túrót villával törd össze, keverd el a kétféle cukorral, a sóval, a citrom levével és reszelt héjával, a pudingporral, a tojásokkal, végül forgasd bele a mascarponét. Várd meg, amíg kihűl a kekszes alap, és ekkor egyengesd el rajta a masszát. Tedd vissza a sütőbe egy órára, amíg a kérge barnára pirul.

Amíg sül a torta, a mogyorót vágd késsel durvára, és száraz serpenyőben néhány perc alatt pirítsd meg. A csokit gőz fölött olvaszd fel. Egyengesd el a kicsit már kihűlt sütemény tetején, szórd meg a mogyoróval, és tedd hideg helyre, amíg a máz megdermed. Ízlés szerint friss vagy mélyhűtött gyümölcsökkel tálalhatod.

Ha egyszer rákapsz a mascarponéra, rájössz, milyen változatos formában készítheted el - datolyába töltve, kecskesajttal keverve igazi ínyencség lehet az ünnepi asztalon.

Ezt is szeretjük