Sajttal töltött virsli ropogós baconbe tekerve: alig van vele munka, és mennyei
A baconbe tekert, sajttal töltött virsli gyors vacsorának és vendégváró fogásnak is tökéletes.

A ropogós baconszeletbe tekert, belül olvadt sajtot rejtő virsli pillanatok alatt elkészíthető, és mindenki imádja. Ha szereted, érdemes a belsejébe ketchupot és mustárt is nyomi, attól ugyanis csak még finomabb lesz.
Sajttal töltött virsli
Hozzávalók
- 10 dkg sajt
- 8 virsli
- 8 szelet bacon
- ketchup
- mustár
- olaj
Elkészítés:
A virsliket hosszában vágd be, és nyomj mindegyikbe egy kevés ketchupot és mustárt. A sajtot csíkozd fel, és tedd őket a virslik zsebeibe. Az így készült töltött virsliket tekerd be egy-egy szelet baconbe,és tűzd meg fogpiszkálóval. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal, fektesd el benne egymás mellett a virsliket, a tetejüket is locsold meg kevés olajjal, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a virsli megsül, a sajt középen elolvad, a bacon körülötte pedig ropogósra pirul. Önmagában vagy valamilyen körettel, salátával együtt tálalva is nagyon finom.
Lisztbe és kukoricadarába is forgathatod a virslit, úgy készül a gyerekek nagy kedvence, a corn dog.