Ropogós Hasselback-krumpli sok-sok sajttal és tejföllel: bacon koronázza meg
A baconnel és tejföllel tálalt, sok sajttal töltött Hasselback-krumpli köretként és önálló fogásként is megállja a helyét.

hasselback krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hasselback-ételek lényege, hogy a húsba vagy a zöldségbe mélyedéseket vájunk, amelyet mindenféle finomsággal töltünk meg. Ha krumplit használsz erre a célra, mindenképpen sárga burgonyát vegyél, mert annak vékony és ehető a héja. A réseket töltsd meg sajttal, tálaláskor pedig díszítsd tejföllel és ropogós baconkockákkal.

Sajttal töltött Hasselback-krumpli

Hozzávalók

  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg bacon
  • 6 krumpli
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olaj
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a fokhagymaporral, a füstölt paprikával, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A krumplikat alaposan mosd meg, töröld szárazra, vagdosd be, és kend le őket a fűszeres olajjal. A sajtot szeleteld fel, és töltsd a krumpli mélyedéseibe. Helyezd el a krumplikat egymás mellé egy tepsiben, takard le alufóliával, és egy óra alatt süsd meg őket. Közben a bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel. Tálaláskor minden krumplira halmozz tejfölt, arra szórd a baconkockákat és a hagymát.

A csirkemellet is elkészítheted Hasselback módon például úgy, hogy a mélyedésekbe paprikát és paradicsomot töltesz.

Ezt is szeretjük