Ropogós Hasselback-krumpli sok-sok sajttal és tejföllel: bacon koronázza meg
A baconnel és tejföllel tálalt, sok sajttal töltött Hasselback-krumpli köretként és önálló fogásként is megállja a helyét.

- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A Hasselback-ételek lényege, hogy a húsba vagy a zöldségbe mélyedéseket vájunk, amelyet mindenféle finomsággal töltünk meg. Ha krumplit használsz erre a célra, mindenképpen sárga burgonyát vegyél, mert annak vékony és ehető a héja. A réseket töltsd meg sajttal, tálaláskor pedig díszítsd tejföllel és ropogós baconkockákkal.
Sajttal töltött Hasselback-krumpli
Hozzávalók
- 20 dkg cheddar sajt
- 10 dkg bacon
- 6 krumpli
- 1 szál újhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a fokhagymaporral, a füstölt paprikával, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A krumplikat alaposan mosd meg, töröld szárazra, vagdosd be, és kend le őket a fűszeres olajjal. A sajtot szeleteld fel, és töltsd a krumpli mélyedéseibe. Helyezd el a krumplikat egymás mellé egy tepsiben, takard le alufóliával, és egy óra alatt süsd meg őket. Közben a bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel. Tálaláskor minden krumplira halmozz tejfölt, arra szórd a baconkockákat és a hagymát.
A csirkemellet is elkészítheted Hasselback módon például úgy, hogy a mélyedésekbe paprikát és paradicsomot töltesz.
Még több recept