Sajttal töltött fűszeres fasírt - Hidegen és melegen is nagyon finom
Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Dobd fel izgalmas fűszerekkel és sajttal!

sajttal-toltott-fasirt
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Még jobb, ha a pikáns húsgolyókat tepsiben sütöd. A fasírt kérge ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad.

A megújult húsgolyó lehet vendégváró fogás, egyszerű hétköznapi vacsora, vagy feltét kedvenc főzelékeden. Csirke- vagy pulykamellből is nagyon ízletes lesz a végeredmény. Ha a kisebb fasírtot részesíted előnyben, akkor akár muffinformában is megsütheted.

Sajttal töltött fasírt

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

A zsemlét áztasd vízbe, majd ha jól megszívja magát, nyomkodd ki. Add hozzá a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával. Az egészet jól keverd össze.

Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd el a tenyereddel. Locsold meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük