Sajttal töltött fűszeres fasírt - Hidegen és melegen is nagyon finom
Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Dobd fel izgalmas fűszerekkel és sajttal!

sajttal-toltott-fasirt
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Még jobb, ha a pikáns húsgolyókat tepsiben sütöd. A fasírt kérge ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad.

A megújult húsgolyó lehet vendégváró fogás, egyszerű hétköznapi vacsora, vagy feltét kedvenc főzelékeden. Csirke- vagy pulykamellből is nagyon ízletes lesz a végeredmény. Ha a kisebb fasírtot részesíted előnyben, akkor akár muffinformában is megsütheted.

Sajttal töltött fasírt

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

A zsemlét áztasd vízbe, majd ha jól megszívja magát, nyomkodd ki. Add hozzá a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával. Az egészet jól keverd össze.

Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd el a tenyereddel. Locsold meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük