Sajttal töltött, egészben sült fasírt: így nem lesz száraz a hús
Ha nem szereted az olajban tocsogó fasírtot, süsd meg egészben. Sok sajttal töltve igazán ínycsiklandó.
A fasírtra ne csak feltétként vagy menzakajaként tekints, inkább hozz ki belőle jóval többet, mint eddig! Kevés változtatással, sajttal töltve, pikánsan fűszerezve fejedelmi fogás lehet. Finom ropogósra sül, és belül sem lesz száraz. Nagy előnye, hogy hidegen ugyanolyan jó, mint melegen.
Sajttal töltött fasírt recept
Hozzávalók 4 személyre
A fasírthoz
- 60 dkg darált hús
- 25 dkg sajt
- 2 db zsemle
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A szikkadt zsemlét áztasd langyos vízbe, majd alaposan nyomkodd ki. Keverd össze a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg, szórj hozzá fűszerpaprikát. Alaposan gyúrd össze, majd kóstold meg, hogy nem kell-e még fűszerezni.
Ezt követően a darált húsos masszát tedd egy sütőpapírra vagy alufóliára, majd lapítsd el. Szórd rá egyenletesen a reszelt sajtot. Óvatosan tekerd fel a húst, majd rakd egy zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció