Sajttal töltött fűszeres fasírt - Hidegen és melegen is nagyon finom

Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Dobd fel izgalmas fűszerekkel és sajttal!

Sajttal töltött fűszeres fasírt - Hidegen és melegen is nagyon finom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Még jobb, ha a pikáns húsgolyókat tepsiben sütöd. A fasírt kérge ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad.

A megújult húsgolyó lehet vendégváró fogás, egyszerű hétköznapi vacsora, vagy feltét kedvenc főzelékeden. Csirke- vagy pulykamellből is nagyon ízletes lesz a végeredmény. Ha a kisebb fasírtot részesíted előnyben, akkor akár muffinformában is megsütheted.

Sajttal töltött fasírt

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 45 perc

Elkészítés menete

A zsemlét áztasd vízbe, majd ha jól megszívja magát, nyomkodd ki. Add hozzá a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával. Az egészet jól keverd össze.

Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd el a tenyereddel. Locsold meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük