Sajttal töltött fűszeres fasírt - Hidegen és melegen is nagyon finom
Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Dobd fel izgalmas fűszerekkel és sajttal!
Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Még jobb, ha a pikáns húsgolyókat tepsiben sütöd. A fasírt kérge ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad.
A megújult húsgolyó lehet vendégváró fogás, egyszerű hétköznapi vacsora, vagy feltét kedvenc főzelékeden. Csirke- vagy pulykamellből is nagyon ízletes lesz a végeredmény. Ha a kisebb fasírtot részesíted előnyben, akkor akár muffinformában is megsütheted.
Sajttal töltött fasírt
Hozzávalók:
- 75 dkg darált sertéshús
- 10 dkg trappista sajt
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés menete
A zsemlét áztasd vízbe, majd ha jól megszívja magát, nyomkodd ki. Add hozzá a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával. Az egészet jól keverd össze.
Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd el a tenyereddel. Locsold meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.