Sajttal töltött ropogós csirkecomb

Hamar kész van

Pakolj a sajttal töltött csirkecomb alá krumplit vagy friss zöldségeket, és akkor más köret nem is kell.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkecombból elkészíthető ételeknek se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb és legízletesebb variáció. A fűszeres vajtól a combok bőre nemcsak szép pirosra, hanem nagyon finom ropogósra is sül. Ha marad belőle, hidegen is szívesen elfogyasztod majd.

Sajttal töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, mindegyik bőre alá nyúlj be óvatosan, majd helyezz be egy vékony szelet sajtot. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval zárd össze, hogy sütés közben ne folyjon ki. A vajat olvaszd meg, keverd össze a sóval, a borssal, nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát, és kend be vele a húst.

Rendezd a combokat olajjal kikent tepsibe. Rakd 180 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 40-50 percig. Időnként forgasd át, majd teszteld. Szúrd meg a comb legvastagabb részét egy hegyes késsel vagy tűvel. Ha tiszta lé folyik ki belőle, 200 fokon pirítsd még 15-20 percig. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha.

15791507 d8e29346a2389c2a2542023e7cea8afc wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük