Sajttal töltött, baconös húsgolyók: finom szaftos és kellemesen fűszeres
Ezeknek a húsgolyóknak az íze leginkább a sajtburgerre emlékeztet. Partifalatként is megállják a helyüket.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A húsgolyók mindig népszerűek kicsik és nagyok körében is. Dobd fel az egyszerű alapreceptet, két extra hozzávalótól még különlegesebb élményt nyújtanak. A sajtot rejtsd a golyók közepébe, míg a bacont a húsos masszába! Tepsiben vagy olajban is megsütheted.
Sajttal töltött, baconös húsgolyók
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 10 dkg cheddar sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál pirospaprika
- petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, és rakd a darált húshoz. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott bacont és a tojást is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, majd adj a masszához annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen az állaga.
A cheddar sajtot vágd kis darabokra. A húsos keverékből formázz gombócokat, töltsd meg a sajttal, és szúrj mindegyikbe fogvájót. Rendezd a golyókat tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára.
Még több recept