Sajttal töltött, baconös húsgolyók: finom szaftos és kellemesen fűszeres
Ezeknek a húsgolyóknak az íze leginkább a sajtburgerre emlékeztet. Partifalatként is megállják a helyüket.

baconos-sajtos-husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgolyók mindig népszerűek kicsik és nagyok körében is. Dobd fel az egyszerű alapreceptet, két extra hozzávalótól még különlegesebb élményt nyújtanak. A sajtot rejtsd a golyók közepébe, míg a bacont a húsos masszába!  Tepsiben vagy olajban is megsütheted. 

Sajttal töltött, baconös húsgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, és rakd a darált húshoz. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott bacont és a tojást is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, majd adj a masszához annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen az állaga. 

A cheddar sajtot vágd kis darabokra. A húsos keverékből formázz gombócokat, töltsd meg a sajttal, és szúrj mindegyikbe fogvájót. Rendezd a golyókat tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára. 

Ezt is szeretjük